Нов модел дистанционери

Нов модел дистанционери

В специализираното издание ProfiLand беше публикувана статия за нов модел дистанционери с ролки за големи диаметри тръби.

След успешното разработване на дистанционера ZR Duo, той беше пуснат на пазара през есента на 2022г., като решение на специфични казуси при някои инфраструктурни проекти.

„Благодарение на дългогодишното си партньорство с производителя, успяхме да консултираме проектанти и да доставим дистанционери тип ZR Duo на няколко ключови обекта, част от водни цикли в България. Всяко задание беше специфично, с големи размери тръби, които да бъдат „вмъкнати“ в обсадни тръбопроводи. Важно беше да се намали триенето, като колелцата на спейсърите улесняват процеса по инсталация“- споделят от "Пейчев". Дистанционерът ZR Duo, изработен изцяло от пластмаса, се предлага в няколко височини между 35мм и 130мм и може да бъде монтиран на тръби от Dn200 до Dn800. Преди броени дни беше демонстрирана програма за бърз избор на дистанцинери чрез изчисляване на основни входни данни. От фирма Пейчев заявиха готовност за безплатното й предоставяне и сътрудничество с проектанти.