Calceo реактори

Calceo реактори

Calceo - екологично решение за почистване на инсталации от варовик, без ползване на химически препарати

Почистване и омекотяване на стари инсталации (котлен камък), неутрализира корозията в тръбите, запазване на естествените качества на водата. Процесът е без магнит и без електричество.

Тяло - 100% неръждаема стомана 316L

Вътрешен дизайн 

Специалните дискове не са в контакт със стената на тялото, като по този начин позволяват многопосочен поток на водата.

Микрокавитационни зони между всеки диск за оптимизиране на дебита, без да се създава спад в налягането.

Антиприлепваща вътрешна повърхност.

Напълно взаимозаменяеми дискове /новост/.

Издържа на топлинен удар до 90°С.

Устойчив на хлорни йони. 

Издържа на дезинфекция /шоково хлориране и други видове дезинфекция/.

  •  

Дизайнът на всяка единица е проучен, за да доведе до множество ефекти: •многопосочни потоци, •Ефекти на Вентури, •Вихрови ефекти, •Полимер с висока степен на чистота, електростатичен хипертурбулентен режим,генериращ, Рейнолдс по-голям от 500,000 в реактора, микроелектролитичен (цинк аноди с висока чистота под формата на дискове) •Хетерогенна катализа (индуцирана от цинкови дискове), повърхностни ефекти (много голямата вътрешна повърхност на корпуса на реактора е нуклеогенна). Тези множествени комбинирани ефекти генерират максимизиране на нуклеогенезата (началото на кристалогенеза): превръщане на калциевия карбонат в мек варовик.

Без третиране с CALCEO NT , бикарбонатите, присъстващи във филтрираната вода, с размер по-малък от 1 микрона, ще доведат след загряване до образуването на калцит (твърда камък). С технологията CALCEO NT се създава процес, при който калциевите и магнезиевите бикарбонати се агломерират под електростатичните и микроелектролитичните ефекти, за да достигнат "размер" от 70 до 150 микрона. Така образуваните меки макромолекули (болшинство арагонит) стават неприлепнали към стените и се увличат в потока на водата: това е анти-калцитния ефект. Съществен вектор в този процес - водата ще "разтваря" и омекотява част от съществуващия камък: това е ефектът на отстраняване на накип.Калциевите и магнезиевите сулфати, присъстващи във водата, заедно с бикарбонатите, също са третирани за води с високо съдържание на сулфати (до 1200 mg / l). /Патент от 1999г./